Αθηνόδωρος: Διακρίσεις και ομαδικό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Εδαφος

0
698

——————————————————————
Δελτίο Τύπου Αθηνόδωρου
——————————————————————
Στο Μαρκόπουλο Αττικής, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Εδαφος. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην πολύ ωραία πίστα του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από όλη την χώρα. Ο τοπικός μας Σύλλογος «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» με μια πολύ δυναμική παρουσία επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο στα αγωνίσματα αντοχής πανελλαδικά. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο αγώνισμα των 4.000 μέτρων της κατηγορίας Παίδων, ο Αθηνόδωρος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη, ενώ παράλληλα κατέλαβε την 5η θέση στην συγκομιδή βαθμών αξιολόγησης μεταξύ των Συλλόγων όλης της χώρας συγκεντρώνοντας 440 βαθμούς, που είναι οι περισσότεροι που έχει συλλέξει στην ιστορία του στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Αξιοσημείωτο και ενδεικτικό επίσης της πολύ καλής παρουσίας του Συλλόγου είναι το γεγονός ότι τρείς αιγιώτες αθλητές πλασαρίστηκαν μέσα στις οκτώ πρώτες θέσεις της κατηγορίας τους.
Αναλυτικότερα, στα 4.000 μέτρα της κατηγορίας Παίδων, ο Αθηνόδωρος εκπροσωπήθηκε από έξι αθλητές, οι οποίοι, ανάμεσα σε 130 τερματίσαντες αθλητές, κατέλαβαν πολύ καλές θέσεις δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Επιστέγασμα των προσπαθειών τους ήταν η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου για τον Σύλλογο στην ομαδική κατάταξη συλλόγων.  Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γκραικιώτης κατέλαβε την 8η θέση με χρόνο 12.52΄΄, ο Ηλίας Καραμπούλας κατέλαβε την 22η θέση με χρόνο 13.18΄΄, ο Αποστόλης Αντωνόπουλος κατέλαβε την 40η θέση με χρόνο 13.51΄΄, ο Στυλιανός Κατσούλης κατέλαβε την 44η θέση με χρόνο 13.54΄΄, ο Αλέξανδρος Βαζάκας κατέλαβε την 72η θέση με χρόνο 14.38΄΄ και τέλος ο Αποστόλης Χαντζής κατέλαβε την 75η θέση με χρόνο 14.49΄΄.
Στα 6.000 μέτρα της κατηγορίας Εφήβων, ο Κώστας Ιατρόπουλος τερμάτισε στην 6η θέση με χρόνο 19.40΄΄ και ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου στην 17η θέση με χρόνο 21.19΄΄. Οι θέσεις αυτές είναι πολύ καλές και για τους δυο αθλητές, καθώς την φετινή χρονιά η προπόνηση στίβου και οι αγώνες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα καθώς προτεραιότητα τους είναι το διάβασμα και η επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Στα 8.000 μέτρα της κατηγορίας Νέων, ο Σπύρος Ιατρόπουλος κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 25.59΄΄.
Στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων της κατηγορίας Ανδρών, ο Δημήτρης Τασσόπουλος τερμάτισε στην 54η θέση με χρόνο 35.58΄΄, ενώ ο Μάριος Τσερεντζούλιας τερμάτισε στην 75η θέση με χρόνο 37.46΄΄.
Τέλος, στα 3.000 μέτρα της κατηγορίας Κορασίδων, η Αννα Ιατροπούλου τερμάτισε στην 33η θέση με χρόνο 12.00΄΄, η Κυριακή Δημητρίου στην 70η θέση με χρόνο 13.56΄΄ και η Βάγια Γιαννάδη στην 72η θέση με χρόνο 14.20΄΄.
Η γενικότερη παρουσία όλων των αθλητών του Αιγιώτικου Συλλόγου κρίνεται ως πολύ ικανοποιητική και αφήνει πολύ αισιόδοξα μηνύματα για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες στον ανοιχτό στίβο. Ενδεικτικό, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι ο τοπικός μας Σύλλογος έγινε αποδέκτης πολλών θετικών σχολίων, από πολύ κόσμο, για την πολύ καλή  παρουσία του, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για την γενικότερη εμφάνιση και οργάνωσή  του στο Πανελλήνιο αυτό Πρωτάθλημα. Η ομαδική μετακίνηση με μισθωμένο λεωφορείο, η ομοιομορφία που παρουσίαζαν οι αθλητές με τις φόρμες και τις αγωνιστικές στολές τους, ο «σταθμός» που έστησαν με αντίσκηνο – σκίαστρο, τα στρώματα, η σημαία του Συλλόγου και κυρίως με το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλοϋποστήριξης που διακατείχε όλους τους αθλητές μεταξύ τους έδειχναν ένα πολύ καλά οργανωμένο Σωματείο.