Αναβάλλονται όλα τα τοπικά πρωταθλήματα, λόγω «κορονοϊού»

0
497

Σαν φυσικό επακόλουθο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για τον «κορονοϊό», που αποφάσισε του Υπουργείο Υγείας για το Νομό Αχαΐας, αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες και συνεπώς τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (Ε.Π.Σ.Α.), μπάσκετ (Ε.Σ.Κ.Α.-Η.) μαι βόλεϊ (Ε.Σ.ΠΕ.Π.) έως και την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020…

Η ανακοίνωση της Ε.Π.Σ.Α.:
Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Αχαΐας αναβάλλονται όλοι οι αγώνες όλων των πρωταθλημάτων (παιδικοί και ανδρικοί) για το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου 2020. Επίσης για λόγους πρόληψης θα παραμείνουν κλειστά τα Ενωσιακά γήπεδα (Ανδρέας Κάνιστρας και Αγυιάς) από σήμερα μέχρι την Δευτέρα 9-3-2020. Συμβουλευτικά η Ε.Π.Σ.Α. προτείνει στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών γηπέδων να πράξουν το ίδιο για προληπτικούς λόγους.
Τα γραφεία της Ένωσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 5-3-2020 και την Παρασκευή 6-3-2020. Για νεώτερα θα υπάρξει ενημέρωση από την επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσής μας.

Η ανακοίνωση της Ε.Σ.Κ.Α.-Η.:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Κ.Α.-Η., σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 05/03/2020, αποφάσισε όπως αναβάλει όλους τους αγώνες που διοργανώνει μέχρι και την Δευτέρα 09/03/2020, στο πλαίσιο της πρόληψης για την καταπολέμηση του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Η ανακοίνωση της Ε.Σ.ΠΕ.Π.:
Είναι γνωστό ότι με την από 4/3/2020 ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε και η αναστολή διεξαγωγής Αθλητικών συναντήσεων για τις Π.Ε. Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου για την περίοδο 5 και 6 Μαρτίου, λόγο κρούσματος κορονοϊού.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, εάν παραταθούν τα παραπάνω μέτρα από το Υπουργείο, στην αναβολή όλων των αγωνιστικών υποχρεώσεων των σωματείων για τα κλειστά Γυμναστήρια των παραπάνω περιοχών.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, καθώς επίσης και με το άρθρο 23 της Συμπληρωματικής Ειδικής Προκήρυξης της Ένωσης, θα αναβληθεί η διεξαγωγή των αγώνων της 18ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Γυναικών ERREA sports By Spot Team, για την Κυριακή 15/3/2020.
Επίσης θα αναβληθούν, οι αγώνες του Α’ ομίλου Τοπικού Γυναικών, του Α’ ομίλου Β’ Εθνικής Ανδρών, καθώς και η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ανδρών της Ε.Σ.ΠΕ.Π.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επιθυμείτε.


Συντάκτης: Δημήτρης Τσερεντζούλιας