Α’ Κατηγορία (2ος Ομιλος): Η αποτίμηση της 1ης αγωνιστικής

0
156

5 νίκες γηπεδούχων και 2 φιλοξενούμενων ήταν το …παλμαρέ της 1ης αγωνιστικής στον 2ο Όμιλο του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αχαΐας.
3 ήττες (Θύελλα Αιγίου, Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας, Α.Ε. Καλαβρύτων), ήταν ο αρνητικός απολογισμός των εκπροσώπων της μητροπολιτικής περιοχής μας.
Στο γήπεδο της Αγυιάς η Θύελλα Αιγίου γνώρισε την ήττα από τον κακό της «δαίμονα» Αετό Πατρών με σκορ 3-1, κάνοντας έτσι ποδαρικό με το αριστερό στο φετινό πρωτάθλημα. Και πλέον, αναφορικά με την προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Θύελλα Αιγίου σε 9 αγώνες μετράει 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.
Στο γήπεδο του Προαστείου η Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας αν και ήταν αρκετά ανταγωνιστική, εν τούτοις δεν απέφυγε την ήττα με σκορ 2-0 από την τοπική Νίκη, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο. Εδώ, όσον αφορά την προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας σε 3 αγώνες έχει 1 νίκη και 2 ήττες.
Στο γήπεδο των Καλαβρύτων η τοπική Α.Ε.Κ. έκανε «ποδαρικό» με πολύ άσχημη ήττα, με σκορ 2-0, από το νεοφώτιστο Άνω Καστρίτσι, το οποίο σημειωτέον περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία του το …κατώφλι της μεγάλης κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Α. και ευελπιστεί να μην είναι περαστικό. Σε επίπεδο προϊστορίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, τα Καλάβρυτα πλέον σε 5 αγώνες έχουν 4 νίκες και 1 ήττα.
Στο γήπεδο «Θόδωρος Χρυσανθόπουλος» ο Κεραυνός Αγ. Βασιλείου αν και βρέθηκε να ηττάται με σκορ 0-2 από τον Δαβουρλή ‘92, εν τούτοις με αντεπίθεση διαρκείας επικράτησε τελικά με το …εγγλέζικο σκορ 5-3 και απέφυγε μία αρνητική «έκπληξη» στην πρεμιέρα.
Στο Ενωσιακό γήπεδο «Ανδρέας Κάνιστρας» ο Άρης Πατρών με …σβηστές «μηχανές» επιβλήθηκε της Α.Π.Ο. Αρόης με σκορ 4-0 και τυπικά βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου Ομίλου.
Στο γήπεδο του Πετρωτού ο Α.Π.Σ. Πάτραι επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία, με σκορ 3-0, του Ηρακλή Πατρών και έδειξε με το …καλημέρα ότι για φέτος έχει ανεβάσει αρκετά ψηλά τον πήχη στο πρωτάθλημα.
Στο γήπεδο του Ρίου, στη κοινή έδρα των δύο ομάδων, ο τοπικός Αετός επικράτησε με σκορ 2-0 της Αναγέννησης Ψαθοπύργου στο ντέρμπι των νεοφώτιστων και μπήκε με το «δεξί» στις υποχρεώσεις του νέου πρωταθλήματος.
Ζευγάρι τερμάτων επιτεύχθηκε από τους Παναγιώτη Καραχανίδη και Διονύση Ζαφειρόπουλο (Κεραυνός Αγ. Βασιλείου), Νίκο Κουμπουρλή (Δαβουρλής ’92) και Παναγιώτη Κουνάβη (Άρης Πατρών).
Πρώτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τους Γιάννη Τιμοθέου (Θύελλα Αιγίου), Γιάννη Καρακάση και Γιώργο Χαλκιόπουλο (Αετός Πατρών), Βύρωνα Κούστα, Παναγιώτη Καραχανίδη και Διονύση Ζαφειρόπουλο (Κεραυνός Αγ. Βασιλείου), Νίκο Κουμπουρλή και Παναγιώτη Σιόντη (Δαβουρλής ’92), Αλέξη Γκολφίνο, Νίκο Δασουρά και Παναγιώτη Κουνάβη (Άρης Πατρών), Διονύση Λάππα και Ορέστη Χαϊράνι (Άνω Καστρίτσι), Ραφαήλ Σκιαδαρέση και Βασίλη Γιαννόπουλο (Α.Π.Σ. Πάτραι), Μιχάλη Κατσιούρα και Βασίλη Λάγιο (Αετός Ρίου), Χάρη Σαμαντά και Αντώνη Σαρρή (Νίκη Προαστείου).
24 τέρματα (16 γηπεδούχων και 8 φιλοξενούμενων) επιτεύχθηκαν συνολικά στην 1η αγωνιστική του 2ου Ομίλου ή 3,43 μ.ο. ανά παιχνίδι.


Συντάκτης: Βασίλης Δαβαρίας