Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πλέι-οφ, από την οποία -μετά από δύο φάσεις- θα προκύψει ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Α. που θα προαχθεί στην Γ’ Εθνική, έχει ξεκινήσει. Ο Παναιγιάλειος θεωρείται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της ανόδου, ωστόσο αυτό καλείται να το δείξει και εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών και για να το καταφέρει θα πρέπει να παρουσιαστεί όσο πιο δυνατός γίνεται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Το αγωνιστικό σκέλος αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου, όμως από κει και πέρα τη «σκυτάλη» παίρνει η διοίκηση που κάνει ότι είναι εφικτό για να δυναμώσει ο σύλλογος. Στο πλαίσιο αυτής της «εκστρατείας» η διοίκηση του Παναιγιάλειου Γ.Σ. έχοντας, ως γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον της ομάδας και παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές διαφορές, αποδέχθηκε την προσφορά οικονομικής βοήθειας από τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Παπαπέτρου σε μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης, ώστε να αμβλυνθεί η όξυνση του παρελθόντος. Κι αυτό διότι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ανακοίνωσή της, μόνο με ενωμένες δυνάμεις θα μπορέσει ο σύλλογος να πετύχει τους στόχους του.
Είναι γεγονός, πάντως, ότι αυτή η επαναπροσέγγιση προκάλεσε έκπληξη στην πλειοψηφία των φιλάθλων και προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση για τις προϋποθέσεις που έγινε, το «Αigialeiaspor» ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο του Παναιγιάλειου να δώσει τη δική του εξήγηση για τις τελευταίες ενωτικές εξελίξεις, μέσω της ακόλουθης συνέντευξης…

Διαβάσαμε σε ανακοίνωση του Παναιγιάλειου ότι υπήρξε μία επαναπροσέγγιση, με γνώμονα το συμφέρον της Αιγιώτικης ομάδας. Με ποιό σκεπτικό έγινε και πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε στην επίτευξη του στόχου της ανόδου;
«Ποτέ δεν απώλεσα το ενδιαφέρον μου για τον Παναιγιάλειο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα Παναιγιάλειος και συνεχώς παρακολουθούσα την πορεία του, παρότι δεν ήμουν αρεστός σε κάποιους από κάποια λάθη του παρελθόντος. Το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν ήθελα να δημιουργηθούν προστριβές και διενέξεις με την εκάστοτε διοίκηση της ομάδας και τους φιλάθλους. Δυστυχώς, όμως, οι καταστάσεις και πολλές φορές οι λανθασμένες εκτιμήσεις που ίσως κι εγώ ο ίδιος να είχα, έφεραν τις σχέσεις μου με το σύλλογο σε αδιέξοδο. Ωστόσο επειδή πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να κοιτάμε μπροστά με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του Παναιγιάλειου, θεώρησα και δική μου υποχρέωση στην παρούσα φάση όπου πραγματοποιείται μία προσπάθεια επανεκκίνησης να συμβάλλω κι εγώ στο βαθμό που μπορώ, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης».

Θεωρείται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον είναι πιθανή η εμπλοκή σας και πάλι στα διοικητικά του συλλόγου;
«Δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση. Μοναδική επιθυμία είναι να βοηθήσω τον Παναιγιάλειο, όπως μπορώ οικονομικά, ώστε να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες. Εκεί όπου δεδομένα πρέπει να αγωνίζεται και θέλουμε όλοι οι φίλαθλοί του να τον βλέπουμε».

Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον ώστε να συνεισφέρετε οικονομικά στην προσπάθεια που γίνετε από τη διοίκηση του συλλόγου;
«Σας είπα ότι παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στην ομάδα, έστω κι από μακριά και επειδή έχω διοικητική εμπειρία στον Παναιγιάλειο, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις μίας τέτοιας πρωτοβουλίας. Η διοίκηση είναι σίγουρο ότι έχει κάνει μία υπεράνθρωπη προσπάθεια για να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα και να είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της ανόδου. Θεωρώ ότι είναι και δικό μου χρέος να συμβάλλω κι εγώ προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι μπορώ έτσι να αποδείξω εμπράκτως το ενδιαφέρον και την αγάπη μου για τον Παναιγιάλειο».

Η οικονομική βοήθεια του συλλόγου είναι μεμονωμένη κίνηση ή να αναμένουμε και συνέχεια;
«Πρόθεσή μου είναι να είμαι πάντα αρωγός στην όποια προσπάθεια γίνεται για το καλό του συλλόγου, συμβάλλοντας κι εγώ με όποιο τρόπο μπορώ. Έχω αφήσει πίσω κι έχω “σβήσει” όλα τα δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος, που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή μου από την ομάδα. Θεωρώ ότι όλοι όσοι αγαπούν και ενδιαφέρονται για το καλό του Παναιγιάλειου, είναι απαραίτητοι και δεν περισσεύει κανείς. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η καταξίωση του συλλόγου και η παρουσία του στα πρωταθλήματα που αρμόζουν στην ένδοξη ιστορία του».


Επιμέλεια: Γρηγόρης Παλούμπης