Γ. Μπέσκος: “Οι ποδοσφαιριστές έχουν απόλυτο δίκιο…”

0
673

——————————————————————
Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Παλούμπης
——————————————————————
Η υπομονή των ποδοσφαιριστών της Αιγιώτικης ομάδας εξαντλήθηκε. Εχοντας καταφέρει αυτό που -για τους περισσότερους- φαινόταν πολύ δύσκολο εντός του αγωνιστικού χώρου, ήρθε η ώρα για να …δουν τους κόπους τους, ή έστω σταδιακά μέρος αυτών. Με το στόχο της κατάκτησης της παραμονής να δείχνει κάτι παραπάνω από «καπαρωμένος», οι «μελανόλευκοι» περίμεναν ότι η νυν διοίκηση της ΠΑΕ θα μπορούσε να κάνει πράξη τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει για καταβολή μέρος των οφειλομένων. Όμως από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό -για μία ακόμη φορά- αποφάσισαν σήμερα να απέχουν από τις προπονήσεις μέχρι να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημά τους.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η νυν διοίκηση της ΠΑΕ η οποία ουσιαστικά κάνει διαχείριση των εσόδων και απόντος του παράγοντα που θα μπορεί να δίνει λύσεις σε κάθε είδους οικονομικό πρόβλημα που παρουσιάζεται, κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Κάτι το οποίο, μάλιστα, τόνισε με δηλώσεις του στο «Aigialeiaspor» ο αντιπρόεδρος της Αιγιώτικης ΠΑΕ Γιώργος Μπέσκος, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό του ποδοσφαιρικού τμήματος δικαιολογώντας απόλυτα την απόφασή του. Συγκεκριμένα σε ερώτηση που τέθηκε για την απόφαση των ποδοσφαιριστών αλλά και το λόγο που δεν μπορεί η διοίκηση να καταβάλει, έστω κι έναντι, χρήματα δήλωσε:
«Οι ποδοσφαιριστές έχουν απόλυτο δίκιο. Η τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ, είναι μια μεταβατική διοίκηση που προσπαθεί να κάνει διαχείριση κι έχει ως πρώτο στόχο να πληρώνονται από έσοδα της ομάδας οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ, έστω και έναντι. Δυστυχώς η τωρινή καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ καθυστέρησε την καταβολή της δόσης στην Football League. Ευελπιστούμε ότι αυτή τη βδομάδα θα υλοποιηθεί η υπόσχεση από την διοργανώτρια αρχή ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε, έστω και εν μέρει, τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς του ποδοσφαιριστές. Πρέπει να τονιστεί επίσης ότι τον τελευταίο μήνα δεν είχαμε έσοδα από εισιτήρια, μιας και ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας έγινε στις 13 Φεβρουαρίου. Κι αυτό διότι δυστυχώς υπήρξε και η συγκυρία των δύο εντός έδρας αγώνων  που δεν γίνονται λόγω αποχώρησης των δύο ομάδων (Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου) με αποτέλεσμα να μη έχουμε κι από ‘κει κάποια έσοδα για να δώσουμε εγκαίρως χρήματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα».
Ο «μελανόλευκος» παράγοντας, όμως, δεν στάθηκε μόνο στους λόγους που υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή χρημάτων στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά θέλησε να αναφερθεί και στις αιτίες που έχουν οδηγήσει τις περισσότερες ομάδες αλλά και τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε πολύ δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, καταλογίζοντας ευθύνες στην Πολιτεία και ειδικότερα στον αρμόδιο υπουργό που δεν κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να επιβάλει τους κανονισμούς: «Είναι κατάντια για το Ελληνικό ποδόσφαιρο να αποχωρούν ομάδες εν μέρει της περιόδου και να γίνεται αλλοίωση του πρωταθλήματος. Είναι τεράστια η ευθύνη της Πολιτείας και του κ. Κοντονή που δεν λαμβάνει μέτρα ώστε να συμμετέχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες, ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις και είναι υγιείς. Είχαμε υποβάλει προσωπικό αίτημα στον κ. Κοντονή για το ζήτημα αυτό, δηλαδή να συμμετέχουν αδειοδοτούμενες ομάδες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά εδώ και έξι μήνες δεν έχουμε λάβει απάντηση. Eχουμε ζητήσει επανειλημμένως  ραντεβού για να τον ενημερώσουμε και να του κάνουμε προτάσεις, όμως ούτε καν μας έχει απαντήσει. Δυστυχώς η Football League υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι βιώσιμη και πρέπει άμεσα να ενσκήψουν η Πολιτεία και όλοι οι αθλητικοί φορείς ώστε να βρεθεί άμεσα μία βιώσιμη λύση. Δεν μπορεί εκατοντάδες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να μένουν απλήρωτοι, να τους οφείλονται πολλά χρήματα και να σφυρίζουν όλοι αδιάφορα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει τουλάχιστον όλες οι επιχορηγήσεις να δίνονται έγκαιρα για να αντιμετωπίζονται προβλήματα βιωσιμότητας των ομάδων».