Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Αυτό που μέχρι πρότινος φάνταζε από πολύ δύσκολο έως απίθανο, τελικά θα πραγματοποιηθεί. Το σφύριγμα της επανέναρξης για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με ενστάσεις από κάποιους και παραινέσεις από κάποιους άλλους, θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μπορεί οι συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους, όμως οι υπεύθυνοι θεώρησαν σωστό να επαναφέρουν στο γήπεδο τις ομάδες για να ολοκληρώσουν τη μισή αγωνιστική περίοδο. Μία «πρόσκληση» η οποία αν και είχε χαρακτήρα… οικιοθελούς συμμετοχής, «συνοδευόταν» με τη σαφή προειδοποίηση ότι όποια ομάδα δεν αγωνιζόταν θα έπαιρνε το δρόμο της επιστροφής στα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων, με δεδομένη την οικονομική δυστοκία κυρίως λόγω της έλλειψης χορηγικής ενίσχυσης από επιχειρήσεις και τους φιλάθλους τους, να αναγκάζονται να αγωνιστούν απλά για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική χρονιά. Εξαίρεση αποτελεί ένα μικρό γκρουπ συλλόγων οι οποίοι έχοντας από το ξεκίνημα λύσει το οικονομικό θέμα, «βλέπουν» την υπάρχουσα κατάσταση ως μοναδική ευκαιρία για να διεκδικήσουν με πολύ περισσότερες πιθανότητες και πολύ λιγότερες αντιστάσεις το εισιτήριο της ανόδου.
Στο «γκρουπ» των πολλών, δεδομένα, είναι και ο Αιγιώτικος σύλλογος που θα κάνει τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της επανέναρξης. Ο Παναιγιάλειος καλείται να βασιστεί στην αγάπη κάποιων ανθρώπων που θα συμβάλλουν για τα απολύτως απαραίτητα -σε μία πολύ δύσκολη περίοδο- και στο φιλότιμο του ποδοσφαιρικού τμήματος, για να παρουσιάσει μία αξιοπρεπή εικόνα. Σημαντικές μονάδες, που αποτελούσαν «βαρόμετρο», αποχώρησαν από την ομάδα με προορισμό συλλόγους είτε με πρωταγωνιστικό στόχο, είτε μεγαλύτερης κατηγορίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα κενά στο ρόστερ να καλυφθούν με νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αν και υπολείπονται πείρας θέλουν να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται να φορέσουν τη φανέλα με τους «παλαιστές». Μία ευκαιρία… διπλής όψης, με αποδέκτες τους ίδιους αλλά και το σύλλογο. Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές, έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουν αλλά και να δείξουν εάν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Από την άλλη ο Παναιγιάλειος έχει τη δυνατότητα να κάνει μία… ανέξοδη επένδυση και να αξιολογήσει ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή, ώστε να μπορέσουν όποιοι θα έχουν στα χέρια τους τις τύχες του συλλόγου την επόμενη αγωνιστική περίοδο να έχουν ένα «μπούσουλα» για τη στελέχωση του νέου ρόστερ, σύμφωνα με το στόχο που θα θέσει.
Ωστόσο, επί του παρόντος και ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, το σίγουρο είναι ότι διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα δικαιούνται και πρέπει να έχουν την προσοχή και την απόλυτη στήριξη όλων μας.