Επανεκκίνηση ή ακολουθείστε τους… φευγάτους

0
584

——————————————————————
Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη
——————————————————————
Αν έχουν απομείνει αποθέματα ποδοσφαιρικού εγωισμού και μαχητικής ψυχής στους ποδοσφαιριστές του Παναιγιάλειου, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να εμφανιστούν. Σε διαφορετική περίπτωση όσοι δεν μπορούν και δεν εκτιμούν, καλά θα κάνουν να ακολουθήσουν τους… φευγάτους. Οι τελευταίες ημέρες του 2015 αλλά και οι πρώτες του 2016 είναι αναμφισβήτητα οι πιο δύσκολες στην μέχρι τώρα θητεία της διοίκησης του Παναιγιάλειου, η οποία αναμφισβήτητα έχει καταφέρει πολλά αλλά κι έχει ευθύνες για ότι συμβαίνει. Μπορεί να κατάφερε να ξεπεράσει πολλά και δύσκολα εμπόδια, να αποκατέστησε τ’ όνομα του συλλόγου στην ποδοσφαιρική πιάτσα και να έχει την ομάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Football League, όμως τώρα καλείται να αντιμετωπίσει τα πιο δύσκολα. Η οικονομική ασφυξία στην οποία έχει βρεθεί η ομάδα, χωρίς όμως να είναι κατάλληλες οι στιγμές για να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν αφού προέχει η επιβίωσή της, ΠΡΕΠΕΙ να ξεπεραστεί και για το λόγο αυτό οι διοικούντες ψάχνουν να βρουν ενδεδειγμένους τρόπους για να το πετύχουν. Βέβαια σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται ΑΠΑΡΑΙΤΉΤΩΣ ηρεμία, καθαρό μυαλό και έλλειψη εγωισμού προκειμένου οι διοικούντες να πάρουν σωστές αποφάσεις και να κάνουν σωστές κινήσεις.
Oμως σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να έχουν στο πλευρό τους και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν κι αυτοί σημαντικό μερίδιο ευθύνης της δεινής θέσης που έχει βρεθεί η ομάδα και φυσικά εννοούμε αγωνιστικά, διότι εάν βαθμολογικά ήταν σε πολύ καλύτερη θέση θα ήταν και πιο βατό το έργο της διοίκησης. Πρέπει δηλαδή προσωρινά να ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΟΥΝ οι ρόλοι και οι ποδοσφαιριστές, αυτή τη φορά, να σταθούν στο πλευρό της διοίκησης.
Και αυτό διότι η κακή βαθμολογική θέση είναι αποτέλεσμα των τραγικών εμφανίσεων -στην πλειονότητα των μέχρι τώρα αγώνων- των ποδοσφαιριστών που λες και δεν είχαν όρεξη και κίνητρο να βάλουν τα πόδια τους στη «φωτιά».
Κι αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ;
Οικονομικά η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών είναι καλυμμένοι τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιανουαρίου, όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ, λόγω της απλοχεριάς της διοίκησης να τους καταβάλει ΚΑΛΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ. Λειτουργικά, απ’ ότι γνωρίζω, δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα.
Και ως ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ, της όσο το δυνατόν πιο καλής αντιμετώπισης που έτυχαν οι ποδοσφαιριστές από τη διοίκηση, αγωνιστικά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ στα περισσότερα παιχνίδια και με την γνωστοποίηση των οικονομικών προβλημάτων κάποιοι φάνηκαν πολύ αδύναμοι και… πήδησαν αμέσως έξω από το «καράβι».
Αν πάντως έχουν απομείνει αποθέματα εγωισμού και μαχητικής ψυχής στους παίκτες που θα συνεχίσουν να είναι στην ομάδα και τα διαθέτει κι ο νέος προπονητής, τώρα είναι η στιγμή να εμφανιστούν. Θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στα γύρω-γύρω και με απόλυτη προσήλωση στον στόχο να κάνουν μία νέα αρχή. Τα «θα κάνουμε ταμείο στο τέλος» και τα «η χρονιά είναι μεγάλη και όλα μπορούν να συμβούν» τα έχουμε βαρεθεί.
Πρέπει να κατανοήσουν όλοι τη δυσκολία της κατάστασης και να βάλουν… πλάτη. Διαφορετικά η… αρρώστια είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην αδυναμία επιβίωσης…