Η… διαβολοβδομάδα που θα κρίνει πολλά ή και όλα

0
388

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι αυτές που θα κρίνουν τα πάντα στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και ιδιαίτερα στον 9ο όμιλο, που μας ενδιαφέρει άμεσα λόγω Παναιγιαλείου αλλά και των λοιπών ομάδων της Αχαΐας. Μάλιστα η ερχόμενη, αρχής γενομένης της Κυριακής (23/5), αναπόφευκτα θεωρείται ως… διαβολοβδομάδα. Κι αυτό καθώς σε διάστημα οκτώ ημερών θα πραγματοποιηθούν τρεις κρίσιμες αγωνιστικές (10η, 11η, 12η), όπου αναμένεται να κριθούν πολλά ή και όλα, τόσο για το εισιτήριο που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, όσο και για το γκρουπ των ομάδων που θα υποβιβαστούν.
Σε ότι αφορά τα του… οίκου μας, ο Παναιγιάλειος μετά την δεύτερη συνεχόμενη νίκη έχει καταφέρει να επαναφέρει την ηρεμία στο σύλλογο και στις τάξεις των φιλάθλων. Προσοχή όμως, επανέφερε την ηρεμία αλλά όχι τον εφησυχασμό. Η Αιγιώτικη ομάδα μπορεί να απολαμβάνει τη «γλυκιά» μοναξιά της κορυφής στο βαθμολογικό πίνακα όμως -όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο- δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά τον πρωταρχικό της στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή. Με τους 17 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Άλλωστε με δεδομένο ότι έχει το προγραμματισμένο ρεπό την τελευταία αγωνιστική (13η) και τέσσερις «στροφές» πριν πέσει η αυλαία αυτού του ιδιαίτερου πρωταθλήματος η παραμονή κρίνεται στους 12 βαθμούς, όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμα ανοικτά.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπολείπεται, οι «μελανόλευκοι», θα αντιμετωπίσουν ομάδες που «καίγονται» για βαθμούς, είτε λόγω θέσης είτε λόγω δύσκολου προγράμματος που καλούνται να φέρουν εις πέρας. Την Κυριακή (10η, 23/5) θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Αχαϊκή (12 β.) που είναι κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και θέλει πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης. Την επόμενη αγωνιστική (11η, 26/5) οι «μελανόλευκοι» υποδέχονται τον ΠΑΟ Βάρδας (14 β.) που έχει δύο συνεχόμενους αγώνες εκτός (Τσιλιβή, Παναιγιάλειο). Τέλος την επόμενη Κυριακή (12η, 30/5) ο Παναιγιάλειος ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του εκτός έδρας απέναντι στον Διαγόρα Βραχνεΐκων (13 β.), ο οποίος την Κυριακή κόντρα στον Πάμισσο θέλει να πάρει «διπλό» ανάσας και στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί την έδρα του.
Αναφορικά, πάντως, με το… κυνήγι της σωτηρίας οι προβλέψεις θέλουν αυτή να κρίνεται στους 19 βαθμούς, μιας και πολύ δύσκολα οι ομάδες που κινδυνεύουν θα καταφέρουν να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού στην κρίσιμη τετράδα αγώνων που απομένουν. Προσωπικά, ωστόσο, θεωρώ ότι η σωτηρία ενδέχεται να κριθεί σε λιγότερους (ένα ή δύο) βαθμούς από αυτούς που θέλουν οι προβλέψεις.
Όμως, παρότι τα κομπιουτεράκια θα έχουν την… τιμητική τους, από εδώ και πέρα το μέλλον θα το κρίνουν οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές. Οι τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά και η δυναμική των ομάδων θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε όλα τα παιχνίδια. Προσδοκία δική μας είναι οι «μελανόλευκοι» να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο ώστε στο τέλος να έχει επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής και παράλληλα να έχουν κερδίσει μία ολόκληρη κατηγορία…