Με 512 σωματεία ο κατάλογος για τις εκλογές της Ε.Ο.Κ.

0
181

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) δημοσιοποίησε την έγκρισή της στον εκλογικό κατάλογο που της έστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου. Αυτή τη φορά η Ε.Ο.Κ. ακολούθησε το μητρώο της Γ.Γ.Α. και έστειλε τον κατάλογο με τα 512 σωματεία (όπως προβλέπει η νομοθεσία)τα οποία εγγράφηκαν σε αυτό. Την προηγούμενη φορά όμως, για τις εκλογές που δεν έγιναν ποτέ στις 28 Μαρτίου, είχε στείλει περίπου χίλια αρχικά και η Γ.Γ.Α. τον είχε απορρίψει και επιστρέψει. Από την ομοσπονδία τότε είχαν υποστηρίξει ότι αν αποδέχονταν το μητρώο θα ήταν σαν να γύριζαν την πλάτη στα σωματεία που είναι εκτός και κάτι τέτοιο είναι ενάντια στις αρχές τους.
Σήμερα μοιάζει σαν να υποχώρησε η πλευρά της απερχόμενης διοίκησης και οι συνεργάτες της, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην πορεία μεσολάβησε η προσφυγή στο Πρωτοδικείο 21 σωματείων που είχαν μείνει εκτός και τα οποία κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της 28ης Μαρτίου. Μένει λοιπόν να εκδικαστεί (10/5) η προσφυγή των 21 σωματείων, ώστε να έχουμε την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι τέλος Μαΐου ολοκληρώνεται η θητεία της προσωρινής διοίκησης που ορίστηκε απ’ το πρωτοδικείο και σε περίπτωση δικαίωσης των 21, θα καθυστερήσει κι άλλο η εκλογική διαδικασία της ομοσπονδίας.
Άλλο θέμα που μένει να αποσαφηνιστεί, είναι το αν θα ισχύσει κατά γράμμα ο νόμος, και τα 512 σωματεία θα είναι και αυτά που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα (εθνικά και ενωσιακά) την ερχόμενη σεζόν (2021-22), κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις απ’ όλους…


Ρεπορτάζ: Θύμιος Τεμπέλης