Πήρε βαθιά ανάσα, όμως ακόμα δεν έχει ξεμπερδέψει…

0
465

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Το παιχνίδι στον Μελιγαλά ήταν σημαντικό και για τους δύο αντιπάλους, αναφορικά με το βαθμολογικό τους μέλλον. Ο φιλοξενούμενος Παναιγιάλειος και ο γηπεδούχος  Πάμισος Μεσσήνης αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο αγώνα, ως ιδανική ευκαιρία επιστροφής στις νίκες και στην «αποθήκευση» πολύτιμων βαθμών. Τελικά αυτοί που κατάφεραν να βγουν νικητές και να χαμογελάσουν ήταν οι «μελανόλευκοι». Με μία καλή -συγκριτικά με τις προηγούμενες- αγωνιστική εικόνα εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο βαθμό την αλλαγή προπονητή, η οποία είθισται να επηρεάζει θετικά την ψυχολογία των ομάδων που αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μία ανάλογη κίνηση εν μέσω δικής τους αγωνιστικής κρίσης.
Άλλωστε, όπως έχει η κατάσταση στον 9ο όμιλο της Γ’ Εθνικής -και όχι μόνο- με τις πολλές ιδιαιτερότητες και με πρωτάθλημα ενός γύρου, η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων επικεντρώνονται πρώτα στην… επιβίωσή τους και μετά κοιτούν για κάτι καλύτερο. Έτσι και ο Παναιγιάλειος αυτό που κοιτάζει είναι να εξασφαλίσει την παραμονή του, που συνεπάγεται και σε κέρδος μίας κατηγορίας. Είναι κοντά στο να πετύχει και σίγουρα η Κυριακάτικη νίκη του δίνει το δικαίωμα να πάρει μία μεγάλη ανάσα. Ακόμα όμως δεν έχει ξεμπερδέψει.
Επίσης εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης, το θετικό είναι ότι βρήκε -έστω και αποδυναμωμένο- σφυγμό. Επέστρεψε στις επιτυχίες, έδειξε ελάχιστα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, όμως όλο αυτό απαιτεί συνέχεια. Τουλάχιστον δύο νικηφόρα αποτελέσματα. Η «Μαύρη Θύελλα», αρχής γενομένης από το ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με το ουραγό Τσιλιβή, πρέπει να κερδίσει τους απαιτούμενους βαθμούς προκειμένου να… ανασάνει για τα καλά. Παράλληλα, βέβαια, οφείλει να αποκαταστήσει και το φαινόμενο έδρα το οποίο φέτος έχει… εκμηδενιστεί αγωνιστικά.
Ο Μίλτος Γκόφας κατάφερε να επηρεάσει την ομάδα κυρίως ψυχολογικά και πλέον μετά την νίκη, έχει τη δυνατότητα να αντιστρέψει το κλίμα και να περάσει κάτι από τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία. Οι «μελανόλευκοι» μπορούν να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση και αγωνιστική ταυτότητα. Κάτι που έλειπε από την ομάδα, κυρίως στα τελευταία παιχνίδια.
Αν ο Παναιγιάλειος καταφέρει να… σπάσει και την πρόσφατα δημιουργημένη «κατάρα» της έδρας, εκτός από τους βαθμούς θα πάρει και μεγαλύτερη ψυχολογική ώθηση. Μία ώθηση που ενδεχομένως θα ήταν ικανή για να τον βοηθήσει να κλείσει την κακή αγωνιστική παρένθεση της τρέχουσας περιόδου ή αν θέλετε να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις που έχει αφήσει, στα παιχνίδια που απομένουν για να… πέσει η αυλαία. Δεν είναι εύκολο, ωστόσο οι αντίπαλοι που καλείται να αντιμετωπίσει θεωρούνται βατοί κι αν η Αιγιώτικη ομάδα πάει με ψυχολογία και πλάνο μπορεί να τα καταφέρει.