Τα «μελανόλευκα» επιτεύγματα και το δημιουργικό άγχος του Παναιγιάλειου

0
642

——————————————————————
Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη
——————————————————————
Η μέχρι τώρα συγκομιδή του Παναιγιάλειου στο πρωτάθλημα, από τη διακοπή των Χριστουγέννων και μετά, όπου είχαμε την παραδοχή των οικονομικών προβλημάτων από τη διοίκηση της ΠΑΕ που είχε ως αποτέλεσμα τις αποχωρήσεις θεωρητικά βασικών μονάδων αλλά και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από έναν «ρούκι» που έχει βάλει ως στόχο να ακολουθήσει καριέρα προπονητή, είναι το λιγότερο ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. Και αυτό διότι με «ψαλιδισμένο» ρόστερ έχει καταφέρει να κατακτήσει 13 βαθμούς (3 ήττες, μία ισοπαλία, 4 ΝΙΚΕΣ) και μάλιστα τους 9 από αυτούς ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. Οπως σπουδαίο είναι ότι αυτή η ομάδα καταφέρνει να βγαίνει «ζωντανή» από ένα τρομαχτικό άγχος.
Αν κάποιος έλεγε ότι ο Παναιγιάλειος, μετά τις πολλές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και προπονητή λόγω των οικονομικών προβλημάτων, θα έπαιζε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, θα είχε κατακτήσει 13 βαθμούς κατακτώντας τους 9 από αυτούς εκτός έδρας και θα «ακουμπούσε» την παραμονή σχετικά νωρίς, το πιθανότερο ήταν να τον αποκαλούσαμε «τρελό» ή «ονειροπόλο». Ηταν τέτοιο, βλέπετε, το «χαστούκι» που δέχθηκε η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο που βρέθηκε τα Χριστούγεννα, που πολύ δύσκολα το… μάγουλο ξεκοκκινίζει γρήγορα. Πολύ δύσκολα μία ομάδα μπορεί να συνέλθει με τέτοιον τρόπο, έχοντας μία κερκίδα να «βράζει», την πίεση να είναι στα ύψη και έναν νεαρό προπονητή να προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα αγωνιστικά για να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα. Και σίγουρα είναι μεγάλη υπόθεση και μεγάλο μάθημα η φετινή περιπέτεια για την Αιγιώτικη ομάδα.
Στη χθεσινή νίκη επί του Πανελευσινιακού, οι «μελανόλευκοι» πραγματοποίησαν, για μένα, την πιο ουσιαστική τους εμφάνιση. Δεν μάγεψαν, αλλά ήταν αυτοί που έπρεπε για να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς και να πάρουν το «τρίποντο» στην έδρα μίας ομάδας που έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για τη σωτηρία της.
Ο Παναιγιάλειος, ωστόσο, στο χθεσινό παιχνίδι αλλά και στα υπόλοιπα ματς, δεν κατάφερε να κερδίσει μόνο τον αντίπαλό του στο χορτάρι, αλλά κι αυτόν στο μυαλό. Το απολύτως φυσιολογικό ΑΓΧΟΣ. Ενα άγχος που λογικά είχε κυριεύσει τους «μελανόλευκους» ποδοσφαιριστές και προπονητές, που ήθελαν να δείξουν ότι ΜΠΟΥΡΟΥΝ να κάνουν πράγματα, κάτω από κυριολεκτικά δύσκολες καταστάσεις και πολύ αβεβαιότητα. Κάτι το οποίο κάποιες φορές είναι τρομακτικό και κάποιες υπερβολικές.
Ομως σε ομάδες που έχουν βαριά φανέλα και στελεχωμένο ποδοσφαιρικό τμήμα με ανθρώπους που αξιολογούν σωστά και ΤΙΜΟΥΝ το σύλλογο που αποδεδειγμένα έχει κάνει ότι μπορεί και συνεχίζει να προσπαθεί, αυτό το άγχος κάποιες φορές γίνεται και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ.
Σε αυτή τη φάση έχει περάσει, πλέον, η ομάδα του Χρήστου Παρασκευόπουλου και τα αποτελέσματα το δείχνουν. Παίζει με πίεση, αφόρητη κάποιες φορές, με άγχος, αλλά βγαίνει ΝΙΚΗΤΡΙΑ. Επιβιώνει. Ισως, τελικά, αυτό το πρεσάρισμα να της κάνει καλό. Αν συνεχίσει σ’ αυτό το ρυθμό, τότε θα «κλειδώσει» πολύ πιο εύκολα απ’ ότι φανταζόμασταν όλοι το στόχο της και κάποιοι θα μάθουν πολλά. Αλλά όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο μέλλον με ηρεμία και ησυχία…