Eτσι εύκολα …πετάνε κάποιοι 200.000 ευρώ;

0
652

——————————————————————
Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη
——————————————————————
Oταν δημοσιοποιήθηκε το ενδιαφέρον του Μωχάμεντ Μορσέντι και υπογράφηκε το προσύμφωνο που καθόριζε τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν από πλευράς του επενδυτή, η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων -και όχι μόνο- θεώρησαν ότι είχε βρεθεί ο αντίστοιχος «Κωστούλας», «Μπάκας – Καϋμενάκης» για τον Παναιγιάλειο και το μέλλον του θα είναι στρωμένο με ροδοπέταλα.
Μικρή μερίδα φιλάθλων ωστόσο, μεταξύ αυτών και ο γραφών, κρατούσαν μικρό «καλάθι» και περίμεναν να ολοκληρωθεί το «deal» και τυπικά. Αυτή η επιφύλαξη σίγουρα δεν οφειλόταν σε κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο στο… είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό!
Οι εξελίξεις, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν ήταν αυτές που όλοι επιθυμούσαμε και τελικά ο Παναιγιάλειος βρέθηκε σε… ώρα μηδέν, μετά την αποχώρηση του ενδιαφέροντος από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία. Κανείς πλέον δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον Αιγιώτικο σύλλογο ή μάλλον για να ακριβολογούμε τι «κρύβει» ο επόμενος χρόνος.
Ομως, σίγουρα, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο κάτι έγινε λάθος και κάποιοι έκαναν λάθη. Τι πραγματικά έχει ειπωθεί στις συναντήσεις με την πλευρά του επενδυτή και των εκπροσώπων του, δυστυχώς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Ξέρουμε ότι θεωρούσαν οι δύο πλευρές ότι πρέπει να γνωρίζουμε. Τίποτε άλλο. Αλλωστε δεν ήταν υποχρεωτικό όσο η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη. Τώρα που δείχνει να έχει «χαλάσει», θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν γνωστές κι άλλες λεπτομέρειες της παραλίγο συμφωνίας.
Παρ’ όλα αυτά όμως, ως «θεατής» της υπόθεσης θέλω να κάνω από μία διαπίστωση – σκέψη για την κάθε πλευρά. Από την πλευρά της διοίκησης, θεωρώ ότι το σοβαρότερο λάθος που έγινε ήταν το γεγονός ότι στο προσύμφωνο δεν έβαλε κάποια δικλείδα ασφαλείας η οποία και θα εξασφάλιζε την ομάδα σε περίπτωση μη συμφωνίας για το υπόλοιπο της χρονιάς. Από την άλλη το επιχείρημα από την πλευρά του επενδυτή ότι, η τιμωρία από την ΕΕΑ αναφορικά με το στοίχημα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόσυρση του ενδιαφέροντος από τον Αιγύπτιο εμένα ΔΕΝ με πείθει. Κι αυτό διότι τα πράγματα είναι απλά. Οταν γίνεται αλλαγή ιδιοκτησίας σε μία εταιρία, το νέο αφεντικό δεν έχει καμία ευθύνη για ότι γινόταν ΠΡΙΝ την αλλαγή, αλλά για το τι ΘΑ γίνει. Ετσι ακόμα κι ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι κάτι μεμπτό συνέβη και τιμώρησαν το σύλλογο απλά για επικοινωνιακούς λόγους, ο επιχειρηματίας που θέλει να κινηθεί επενδυτικά σε μία περιοχή δεν κάνει πίσω για μία εικασία μίας επιτροπής κι από τη στιγμή που υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση που αθωώνει το σύλλογο. Ετσι εύκολα πετάνε κάποιοι 200.000 ευρώ; ΣΙΓΟΥΡΑ κάτι άλλο συμβαίνει, όμως δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να μας πει τον πραγματικό λόγο του διαφαινόμενου «ναυαγίου».
Από ‘κει και πέρα αγωνιστικά δεν μπορώ και δεν πρέπει να γράψω κάτι. Ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι τώρα οι πρωταγωνιστές. Την σκυτάλη την έχουν πάρει άλλοι.
Αυτό που μπορούμε να πούμε, όμως, είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο δεύτερο πράγμα στη ζωή και η καλύτερη δεύτερη τρέλα…
Εύχομαι να περάσουμε όλοι ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ με τις οικογένειες μας και η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ να… κρύβει ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ για όλους μας και να είναι ΚΑΛΟΤΥΧΗ για τον ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ μας!